Ramslök och kirskål, kanske man skulle tänka om…

Nu har ramslöken snart blommat över men vilken vacker blomma det är.

Vi har inte så mycket ramslök men har en illusion om att den ska sprida sig med tiden och täcka marken i en liten dunge i trädgården…tyvärr sprider sig kirskålen snabbare och det var inte riktigt den kombinationen jag tänkte mig. Ja nu har kriget mot kirskålen tagit fart och det ser lika illa ut för mig i år igen….suck!! Får nog prova något recept med kirskål, pesto kanske. Den lär ju innehålla många vitaminer och mineraler så man får kanske börja äta den istället för att hålla på att försöka utrota den…det kommer jag ändå aldrig att lyckas med 🌿

Läste nyligen att det faktiskt inte är ett ogräs, utan en förvildad matgrönsak som förr i tiden odlades bland annat i klosterträdgårdar. Den säljs ju faktiskt som en delikatess i en del saluhallar. Man kanske skulle införa självplock av kirskål helt enkelt 😉

I år har vi gjort ramslökssmör, väldigt gott tillsammans med rivet citronskal, citronsaft och flingsalt.

Receptet hittar du här

Den planerade syrensaften blev det däremot inget av med….hittade en sista liten blomma på trädet som inte hade blommat över, den fick förgylla gårdagens nationaldag. Den vackra glasvasen på ställning är en nyhet i webbutiken och finns även i en större storlek.

Den lilla hittar du här  och den stora här.

Ha en fortsatt fin måndag❣

Kommentera