Penséerna utbytta och sommarens godaste rabarberkaka

Nu är snart alla penséer ett minne blott, har bara några krukor kvar att tömma. Det var verkligen hög tid att byta ut dem mot lite fina sommarblommor 🌸

Man önskar ju att de hade blommat hela sommaren….

I år blev det rosa pelargoner, jordreva och blå dubbel snöflinga….och om man inte ser upp kan man upptäcka att man planterat en blå och en vit…suck!! Det blev till att åka och handla två nya blå snöflingor. Det ser kanske inte så mycket ut för världen just nu men det växer snart till sig

Tycker att snöflingan är väldigt söt och att den blå passade fint till de rosa pelargonerna.

Igår kom min syster med mycket fint till mig och Jonas, hon kunde ju inte komma när vi fyllde år. Det är alltid lika spännande att se vad som finns i ”födelsedagslådan”, som brukar innehålla både blommor och grönsaksplantor, en låda blandat kan man säga:)

I år fick vi en stor auberginplanta, flera olika sorters paprika, tomatpaprika, physalis, murklocka, palettblad, sötpotatis och en jättefin hibiskus.

Så vackra vita blommor med lite rött i mitten.

….och så blev det lite fika förstås 😉 Gunilla hade jordgubbar med sig och så hade jag bakat en rabarberkaka med mandelmassa och kardemumma. I receptet stod det följande ”Ska du bara baka en rabarberkaka i sommar så måste det bli denna. (Men du kommer vilja göra den om och om igen!) Saftigare, smakrikare och godare finns inte. Går inte att misslyckas!” Det lät bra tyckte jag så den fick det bli. Receptet hittar du här

Längst ner i receptet stod det också  ”Den här ljuvliga rabarberkakan med mandelmassa är god nybakad men blir ännu bättre dag två. Smakerna gosar liksom ihop sig och mandelmassan gör att den behåller sin fina saftighet”

Det finns ju en bit kvar i kylen så det är nog bäst att man ser så att det verkligen stämmer…..man vill ju inte fara med osanning 😉

Men först jag ut och plantera mina och Jonas fina födelsedagspresenter ❤

Ha en fortsatt fin dag ❣

Kommentera