Pionernas tid….underbart är kort….

De ljuvliga pionerna blommar nu för fullt i trädgården och de flesta har redan blommat över men än finns det en hel del knoppar kvar. Det är synd att det går så snabbt…man hinner liksom inte riktigt med…

De flesta av våra pioner är gamla sorter och har funnits i trädgården sedan tidigare. Vi har delat på dem och flyttat dem till andra platser. Har hört talas om att man inte ska flytta på pioner men det har gått hur bra som helst, de blir bara fler och fler och verkar trivas i vår lerjord. Det bästa är att hjortarna inte är så förtjusta i dem.

Den vita ”Festima Maxima” har vi däremot själva planterat. Det är en väldoftande dubbelblommande luktpion som blommar med stora vita blommor….

…och har små mörkröda fläckar på de inre blombladens toppar. Blommorna har en söt doft med inslag av vanilj och liljekonvalj. Visst är den vacker?

Nu ska jag gå ut i trädgården och se om jag kan plocka mig en liten bukett. Fick tips av min syster att det är fint med daggkåpa till pionerna och det har vi gott om så det var en bra idé. Mycket bra med en florist i familjen som man kan få tips och goda råd av 🌸

Den vackra glasvasen på stativ hittar ni här

Ha en fortsatt fin dag ❣

 

 

Kommentera